Κεντρική σελίδα της Βιβής Γκέκα | ENGLISH

Βιβή Γκέκα

Βιογραφικό Σημείωμα

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1968. Σπούδασε θεωρητικά, μαντολίνο και πιάνο στο Ελληνικό Ωδείο και στο Ωδείο Αγγέλας Λαλαούνη.

Έχει συμμετάσχει σε συναυλίες με μεγάλους Έλληνες συνθέτες και διεθνούς φήμης μουσικά σύνολα: Μ. Χατζιδάκις (Ηρώδειο Ν. Rota), M. Θεοδωράκη (Κύκλος συναυλιών «Μαζί για την Ζωή»), Τ. Καρακατσάνη (μουσική για το θέατρο), ΚΟΑ. (G. Mahler, N. Rimsky Korssakow), Ορχήστρα ποικίλης μουσικής της ΕΡΤ, Εθνική Λυρική Σκηνή, Όπερα του Monte Carlo (Ηρώδειο G. Verdi) Συμφωνική Ορχήστρα Αθηνών (κονσέρτο για δύο μαντολίνα Vivaldi), Συμφωνική ορχήστρα Βόλου.

Είναι μόνιμο μέλος της Δημοτικής Αθηναϊκής Μαντολινάτας «Δ. Λαυράγκας», του μουσικού συνόλου Μ. Χατζιδάκις και της Ορχήστρας των Χρωμάτων.

Έχει συμμετοχές σε κινηματογραφικά και θεατρικά έργα (Β. Δημητρίου, Σ. Κραουνάκης, Ν. Μαυρουδής. Α. Καγιαλόγλου, Μ. Φαραντούρη, Ν. Βενετσάνου, Δ. Λάγιος, Β. Γερμανός, Ν. Πλατύραχος κ.α.), ενώ έχει συνεργαστεί με τη Νένα Βενετσάνου και τη Στέλλα Κυπραίου. Με τη Στέλλα Κυπραίου κυκλοφόρησαν το 2004 το c.d. “Ερωτική πολυρυθμία”, με 21 μελωδίες του Μάνου Χατζιδάκι για κιθάρα και μαντολίνο. Από τον δίσκο αυτό ακούμε “Το Κονσέρτο”.

Κεντρική σελίδα της Βιβής Γκέκα | ENGLISH

Designed by TemplatesBox