Έργα

Όλγα Εμμανουήλ

ΣΥΝΤΟΜΗ ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ

Η Όλγα Εμμανουήλ γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Παρακολούθησε σχολή γραμματέων στο Λονδίνο και με την ολοκλήρωση του προγράμματος, εργάστηκε ως γραμματεύς στην Αγγλία και την Ελβετία, προτού επιστρέψει στην Ελλάδα το 1972. Αρχικά, εργάστηκε σε μια ξένη εταιρία εξυπηρέτησης πελατών για δώδεκα χρόνια και, στη συνέχεια, στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος για είκοσι τρία χρόνια, μέχρι τη συνταξιοδότησή της, στις αρχές του 2009. Σε αυτό το διάστημα ασχολήθηκε με ποικίλα ενδιαφέροντα, όπως ξένες γλώσσες, γραφολογία και ψυχολογία, ενώ ταξίδεψε σε διάφορες χώρες του κόσμου.

Η πρώτη καλλιτεχνική της ενασχόληση ήταν με την ποίηση στην εφηβεία της. Μετά τα 35 της άρχισε να γράφει διηγήματα και μονόπρακτα, οραματιζόμενη τον εαυτό της ως συγγραφέα. Τη συγγραφή την ενάλλασσε με περιόδους κατά τις οποίες συνέθετε τραγούδια, που αποτελούσαν γι’ αυτήν περισσότερο μια έκπληξη παρά μια συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Έκανε μαθήματα πιάνου από μικρή ηλικία αλλά και αργότερα, χωρίς όμως ιδιαίτερη πρόοδο, παρά τις παραινέσεις των καθηγητριών της. Αποφάσισε να πραγματοποιήσει το όνειρό της για ανώτερες σπουδές ξεκινώντας να παρακολουθεί μαθήματα μουσικολογίας στο Κολλέγιο Deree, ενώ ταυτόχρονα εργαζόταν εκεί, και κατόρθωσε να πάρει δίπλωμα Μπάτσελορ το 2004. Παράλληλα έκανε μαθήματα αρμονίας με τον Σπύρο Μάζη.

Ενώ τα διηγήματα, τα θεατρικά της και η ποίησή της παρέμεναν ανέκδοτα, αποφάσισε να δημιουργήσει το πρώτο της CD – «Χρυσόθεμις» – με μια συλλογή τραγουδιών που εξελίχθηκε σε μίνι μιούζικαλ και παρουσιάστηκε ζωντανά στο θέατρο του Κολλεγίου Pierce το 2008. Παίρνοντας θάρρος από την ανταπόκριση του κόσμου, αποφάσισε να ολοκληρώσει και να παράγει ένα δεύτερο CD πάνω στο μιούζικαλ που είχε γράψει το 1999 – με το όνομα “Saviour” – που είδε επιτέλους το φως της ημέρας δέκα χρόνια αργότερα.

Τα επόμενα σχέδιά της περιλαμβάνουν ένα κύκλο τραγουδιών πάνω στην ποίηση του φίλου της Jim Young, ένα παιδικό μιούζικαλ πάνω σ’ ένα παραμύθι του Λήο Μπουσκάλια και μια μοντέρνα όπερα βασισμένη στο βιβλίο του Χέρμαν Έσσε, «Σιντάρτα». Συγχρόνως γράφει στίχους για τα τραγούδια του νεανικού συγκροτήματος “Blood Stone”! Ελπίζει να εκδώσει τα διηγήματά της στο εγγύς μέλλον και να γίνει κάποτε η συγγραφέας που οραματιζόταν.


Έργα

Designed by TemplatesBox