"Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος" | "Η Θεία Λειτουργία" | ENGLISH

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΧΟΡΩΔΙΑ

Η Ελληνική Βυζαντινή χορωδία ιδρύθηκε το 1977 από τον Λυκούργο Αγγελόπουλο και τους συνεργάτες του, με σκοπό την μελέτη και την παρουσίαση της βυζαντινής μουσικής όπως έφθασε ως τις μέρες μας με τη γραπτή και προφορική παράδοση.

Στα 30 χρόνια δράσης της έχει πραγματοποιήσει πάνω από 400 συναυλίες, λειτουργικές και άλλες εκδηλώσεις (ανάμεσά τους και οι αγρυπνίες στην Ι. Μ. Σινά, στην Κολωνία και την Ι. Μ. Μεγάλου Σπηλαίου, διάρκειας αντίστοιχα 11, 9 και 8 ωρών, οι οποίες μεταδόθηκαν ραδιοφωνικά) σην Ελλάδα και σε 17 χώρες της Ευρώπης, της Αμερικής και της Ανατολικής Μεσογείου. Έχει ηχογραφήσει στους μεγαλύτερους ραδιοτηλεοπτκούς σταθμούς της Ευρώπης, έχει εκδόσει κασέτες με βυζαντινή μουσική, έχει λάβει μέρος στην πρώτη εκτέλεση του έργου σύγχρονης μουσικής του Μιχάλη Αδάμη «Ροδανόν» και έχει παρουσιάσει αποσπάσματα αρχαίας μουσικής και παλαιορωμαϊκού μέλους. Από το 1990 άρχισε την ηχογράφηση και την έκδοση των έργων του μεγάλου Βυζαντινού Μαΐστορα Ιωάννη Κουκουζέλη.

Συμμετείχε στα Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου το 1987, ενώ από το 1989 δίνει κάθε χρόνο συναυλία στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου με οργάνωση του μοσικού τμήματος Κοινότητος Λυγουριού.


"Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος" | "Η Θεία Λειτουργία" | ENGLISH


Designed by TemplatesBox